ADANA / KARAİSALI - 1 Nisan Yatılı Bölge Ortaokulu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Karaisalı Ömer Nasuhi Bilmen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Ömer Nasuhi Bilmen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Akif TOPAK'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti.Sayın Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur BELEN günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.Hemen ardından 1 Nisan Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencisi Ezra KILIÇ Mehmet Akif ERSOY'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri okudu.Yine 1 Nisan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri "VATAN" isimli piyeslerini sahnelediler ve hemen arkasından program Karaisalı Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Erkan KAPLAN, Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ezgi UYSAL ve Karaisalı Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Burak AKKIR'ın Çanakkale temalı türküleri ile devam etti.1 Nisan Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinin hazırladığı "Kahramanlar Konuşuyor" adlı dinleti ile devam eden program, ilçe çapında yapılan "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü" programı çerçevesinde düzenlenen resim,öykü ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödüllerinin sunulması ile sona erdi.

Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin, büyük bir azim ve kararlılıkla verdiği mücadelenin sembolüdür ve milletimizin bağımsızlık aşkının en önemli ifadesidir.

18 Mart 1915 tarihinde, Çanakkale Boğazı’nda yaşanan destansı mücadele, tarihin akışını değiştirmiş ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. İşgalci güçlere karşı, milletimizin her ferdinin omuz omuza verdiği bu mücadele, bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü örneklerinden biridir.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 20:43 - Görüntülenme: 30